- Kan mennesket redde en dyreart, der har beskadigede gener?
- Behe nævner isbjørnen, at den og den brune bjørn er udskilte fra hinanden. Isbjørnen har en gang i fortiden fået skadelige mutationer, som gjorde at den overlevede. Idag har den sin niche i Arktis. Hvis indlandsisen smelter kommer den til at mangle nogle virkemåder fra de beskadigede gener. Dermed dør den.
- Hvis indlandsisen smelter, kan mennesket prøve at redde isbjørnen ved hjælp af zoologisk have, en anden (meget jordlignende) planet eller genmanipulation.
- Hvad betydning kan de sjældne gavnlige mutationer få, når det er de skadelige mutationer, der er styrende?
- .
- Gælder devolutionsmekanismen for alle nulevende planter, dyr og mennesket?
- Store forsøg med studier af bakterien E. Coli og fisken Cichlid viser, at der forekommer mange mutationer, hvoraf de fleste er skadelige og nogle få er gavnlige. Dermed bliver det skadelige mutationer som styrer artens fremtid og gør at arten overlever og får afkom, men senere viser det sig at de mangler nogle virkemåder fra de beskadigede gener. Derfor overlever arten kun et stykke tid.
- Man kan prøve at lave store forsøg for andre arter end bakterien E. Coli og fisken Cichlid, én for én og se om dataene viser den samme devolutionsmekanisme.
- Kan der have været en anden mekanisme end devolutionsmekanismen for visse arter (for eksempel nogle, hvor DNA/genom ikke har den nukendte virkemåde) i fortiden?
- Aristoteles (384-322 f.Kr.):
- Videnskab er at skelne mellem 2 klasser.
---------------------------------------------
”Ingen fortidsteori er 100% sand. Data peger altid i forskellige retninger.”
”2 teorier er bedre end 1.”
- Ifølge de videnskabsteoretiske fyndord og Aristoteles´ og senere videnskabsfolks opdagelse, kan det formodes at videre undersøgelser vil vise sig at give mere end én mekanisme/devolutionsmekanisme.
- En forudsigelse ud fra Behes devolutionsmekanisme, der er forbundet med mutation af DNA/genom er, at den gælder for alle organismer, fortidige, nutidige, fremtidige, med DNA/genom.
- Aristoteles (384-322 f.Kr.):